Brunello di Montalcino D.O.C.G.

1350 гр
7.41 лв. Единица 100 гр
Наличност: Изчерпан
100.00лв.

Description

Brunello di Montalcino Piccarda Donati е благородно, елегантно и добре структурирано вино.
Производствената му зона е ограничена до община Монталчино, провинция Сиена, причина, която допринася за превръщането му в изключително и търсено вино.
Произходът му датира от 19-ти век, когато Феручо Санти селектира и винифицира грозде от сорт Санджовезе, определян на местно ниво като "Брунело" поради тъмния цвят на гроздето.
През годините това вино успя да потвърди своята стойност, характеризирайки се наред с други неща с дългия си еволюционен път.
По време на важния период на зреене, Brunello di Montalcino Piccarda Donati бавно поема ароматите и ароматите на дървените бъчви и барици, в които престоява дълги месеци.
Вино със страхотна дълготрайност и елегантност, което се подобрява с течение на времето.
Илюстрацията на етикета е резултат от сътрудничеството с японския художник Tetsuji Endo, който от години живее в Тоскана.
Заглавието на произведението е "Saggezza III" (Мъдрост III). Дървото представлява мъдростта на човечеството, докато лабиринтът представлява постоянното търсене на нещо по-добро за съществуването.

Марка: Piccarda Donati
Модел: brunello-di-montalcino-d-o-c-g

ЗА ВИНОТО
Алкохолно съдържание: 14%
Аромат: Интензивен, устойчив и ефирен аромат, със сложни нотки на сладък корен и череша
Венификация: Виното престоява 20 месеца в дъбови бъчви, след което престоява 4 месеца в барик и още 6 месеца в бутилка. Пуска се за консумация пет години след вендемията
Вкус: Елегантно, плътно и сухо, с меки танини и устойчив финал
Климат: Умерен, благоприятен от морския бриз, донесен от Марема, който помага за намаляване на влажността на лозята. Почвата се характеризира с варовита почва с балансирано съдържание на глина и шисти
Комбинация с храни: Идеален за много структурирани ястия като печено месо, дивеч, трюфели и зрели сирена. Приятно е и като вино за медитация
Обем (л): 0,75 л
Произход: Монталчино, провинция Сиена, Тоскана, Италия
Сервира се на температура: 18-20°. Декантирането в кристална гарафа е препоръчително, за да се насити с кислород
Сорт: 100% санджовезе (наричано в Монталчино "Брунело")
Цвят: Червено, клонящо към гранат, ясно и блестящо

Напишете мнение

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност