Моята количка
Вашата кошница е празна!

Rosso Appassimento Noctiluna Le Clivie е меко и балансирано червено вино, с меки танини и отлична трайност.
Гроздето се бере между края на септември и октомври и преминава през частично изсушаване в лозето за около петнадесет дни, за да се усилят захарите, ароматите и вкусовете. От този процес се получава плътно и ароматно вино с плодови нюанси и изразена индивидуалност.
| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | росо-апасименто-i-g-p-саленто-ноктилуна |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | Negroamaro и други разрешени сортове. |
| Произход: | Саленто, провинция Бриндизи, Пулия, Италия. |
| Климат: | Средиземноморски, с горещо и дълго лято. |
| Венификация: | След пресоване гроздовата каша преминава през период на мацерация от 8–10 дни. След меко пресоване се ферментира само „fiore“ сокът (първичният сок), с помощта на селектирани ферменти, в термоконтролирани съдове при температура 22–23 °C. След края на ферментацията новото вино се прелива и отлежава. |
| Алкохолно съдържание: | 14% |
| Сервира се на температура: | 18-20°C |
| Обем (л): | 0.750 л. |
| Цвят: | Наситено рубинено червено. |
| Аромат: | Ароматът разкрива нотки на червени плодове и сладко. |
| Вкус: | Богат и изтънчен. |
| Комбинация с храни: | Идеално с колбаси и твърди сирена. Съчетава се добре с печено и скара. |