Рипасо Валполичела Супериоре D.O.C.

Наличност: Наличен
25.20лв.

Description


             

Ripasso Valpolicella Superiore D.O.C. Le Clivie
Плътно и хармонично червено вино, плод на внимателно съчетание на местните сортове Корвина, Корвиноне, Рондинела и Кроатина.


Методът Рипасо, при който Валполичела преминава през втора мацерация върху гроздовите ципи на Амароне и отлежава в дъбови бъчви, придава на виното изтънчен характер и многопластовост.

Виното е като соната под лунна светлина – елегантно, богато и пленяващо.



Марка: Le Clivie
Модел: рипасо-валполичела-супериоре-d-o-c-ескало

Спецификация

ЗА ВИНОТО
Сорт: Корвина, Корвиноне, Рондинела, 5% други местни сортове.
Произход: Валполичела, провинция Верона, Венето, Италия.
Климат: Мек, с добро южно изложение и защитен на север от планините Лезини.
Венификация: Гроздето се бере ръчно в средата на септември и се винифицира свежо, без да се оставя да изсъхне. След отстраняване на дръжките гроздето се пресова леко за производството на Валполичела. Алкохолната ферментация протича при контролирана температура от 18–20 °C и продължава 7–10 дни. След това следва вторична ферментация върху ципите на Амароне при същата температура за около 15 дни.
Алкохолно съдържание: 14.5%
Сервира се на температура: 18°C
Обем (л): 0.750 л.
Цвят: Наситено и сияйно рубинено червено.
Аромат: Пикантен, с нюанси на череша и горски плодове.
Вкус: На вкус е богато и кадифено, елегантно и изтънчено.
Комбинация с храни: Отлично със супи, варени меса, печено месо и печени зеленчуци.

Напишете мнение

Ние използваме бисквитки, за да ви гарантираме добрата работа на нашия уебсайт, като спазваме всички правила и добри практики за поверителност на личните Ви данни. Вижте Политиката ни за поверителност