Моята количка
Вашата кошница е празна!


Ripasso Valpolicella Superiore D.O.C. Le Clivie
Плътно и хармонично червено вино, плод на внимателно съчетание на местните сортове Корвина, Корвиноне, Рондинела и Кроатина.
Методът Рипасо, при който Валполичела преминава през втора мацерация върху гроздовите ципи на Амароне и отлежава в дъбови бъчви, придава на виното изтънчен характер и многопластовост.
Виното е като соната под лунна светлина – елегантно, богато и пленяващо.
| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | рипасо-валполичела-супериоре-d-o-c-ескало |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | Корвина, Корвиноне, Рондинела, 5% други местни сортове. |
| Произход: | Валполичела, провинция Верона, Венето, Италия. |
| Климат: | Мек, с добро южно изложение и защитен на север от планините Лезини. |
| Венификация: | Гроздето се бере ръчно в средата на септември и се винифицира свежо, без да се оставя да изсъхне. След отстраняване на дръжките гроздето се пресова леко за производството на Валполичела. Алкохолната ферментация протича при контролирана температура от 18–20 °C и продължава 7–10 дни. След това следва вторична ферментация върху ципите на Амароне при същата температура за около 15 дни. |
| Алкохолно съдържание: | 14.5% |
| Сервира се на температура: | 18°C |
| Обем (л): | 0.750 л. |
| Цвят: | Наситено и сияйно рубинено червено. |
| Аромат: | Пикантен, с нюанси на череша и горски плодове. |
| Вкус: | На вкус е богато и кадифено, елегантно и изтънчено. |
| Комбинация с храни: | Отлично със супи, варени меса, печено месо и печени зеленчуци. |