Моята количка
Вашата кошница е празна!
Изтънчено и елегантно, Prosecco Rosé D.O.C. Millesimato Extra Dry Le Clivie привлича от пръв поглед.
Перфектна алхимия между неговия цвят - розов антик, финия перлаж, деликатния аромат и идеалния баланс между сладост и свежест.
Неустоимо и привлекателно, Prosecco Rosé D.O.C. Millesimato Extra Dry Le Clivie, истински афродизиак по природа.
Марка: | Le Clivie |
Модел: | prosecco-rosé-d-o-c-treviso-millesimato-extra-dry-le-clivi |
ЗА ВИНОТО | |
Сорт: | 86% Глера – 14% Пинот Нуар винифициран в червено. |
Произход: | Валдобиадене, Тревизо, Венето, Италия. |
Климат: | Разположен между Алпите и морето, регионът Валдобиадене усеща влиянието на алпийските бризове и топлия въздух от Адриатическо море. Тази завидна позиция осигурява свеж климат, характеризиращ се с множество слънчеви дни и обилни валежи. Средната годишна температура в региона е около 10.8°C, а средногодишните валежи достигат 1743 мм. Според класификацията на Кьопен-Гайгер, климатът във Валдобиадене попада в категорията Cfb, което означава умерен океански климат. Регионът също така се отличава със значителни валежи дори през най-сухите месеци. |
Венификация: | Винификацията протича отделно с меко пресоване на гроздето Глера и Пино Ноар. Розовата смес се създава преди втората ферментация в автоклав по метода Charmat. |
Алкохолно съдържание: | 11%. |
Сервира се на температура: | 4-6° |
Обем (л): | 0,75 л. |
Цвят: | Бледо розов антик, с фин и устойчив перлаж. |
Аромат: | Плодов букет с нотки на червени плодове, флорален с нотки на роза и теменужка. |
Вкус: | Лек и мек, мъдър баланс на киселинност и сладост. |
Комбинация с храни: | Превъзходен като аперитив, идеален със суши и сашими, той подобрява афродизиачните свойства на черупчести мекотели, мезета на основата на миди, трюфели и горски плодове. |