Моята количка
Вашата кошница е празна!


| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | prosecco-d-o-c-treviso-millesimato-extra-dry |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | 100 % Глера. |
| Произход: | Валдобиадене, Тревизо, Венето, Италия. |
| Климат: | Разположена между Алпите и морето, област Valdobbiadene е повлияна от планинския бриз и умерения въздух на Адриатика. Това завидно положение носи прохладен климат, характеризиращ се със слънчеви дни и обилни валежи. |
| Венификация: | Мъстта, получена при меко пресоване, се оставя да се утаи естествено. Ферментацията при контролирана температура протича по традиция, последвана от вторична ферментация по метода Charmat, с продължителност три месеца. |
| Алкохолно съдържание: | 11%. |
| Сервира се на температура: | 4-6°. Сервира се за предпочитане в кофичка с лед. |
| Обем (л): | 0,750 л. |
| Цвят: | Блестящо сламеножълто, с фин и устойчив перлаж. |
| Аромат: | Деликатен флорален букет, с нотки на бели плодове. |
| Вкус: | На вкус е свежо, сухо и хармонично. |
| Комбинация с храни: | Идеално като аперитив. Съчетава се с предястия, деликатни първи ястия, ризото и миди. Отлично със суши и сашими. За след вечеря е интересна комбинацията с ягоди. |