Моята количка
Вашата кошница е празна!
Марка: | Le Clivie |
Модел: | prosecco-d-o-c-treviso-millesimato-extra-dry |
ЗА ВИНОТО | |
Сорт: | 100 % Глера. |
Произход: | Валдобиадене, Тревизо, Венето, Италия. |
Климат: | Разположена между Алпите и морето, област Valdobbiadene е повлияна от планинския бриз и умерения въздух на Адриатика. Това завидно положение носи прохладен климат, характеризиращ се със слънчеви дни и обилни валежи. |
Венификация: | Мъстта, получена при меко пресоване, се оставя да се утаи естествено. Ферментацията при контролирана температура протича по традиция, последвана от вторична ферментация по метода Charmat, с продължителност три месеца. |
Алкохолно съдържание: | 11%. |
Сервира се на температура: | 4-6°. Сервира се за предпочитане в кофичка с лед. |
Обем (л): | 0,750 л. |
Цвят: | Блестящо сламено жълто, с фин и устойчив перлаж. |
Аромат: | Деликатен флорален букет, с нотки на бели плодове. |
Вкус: | На вкус е свежо, сухо и хармонично. |
Комбинация с храни: | Идеално като аперитив. Съчетава се с предястия, деликатни първи ястия, ризото и миди. Отлично със суши и сашими. За след вечеря е интересна комбинацията с ягоди. |