Моята количка
Вашата кошница е празна!


Славни още от времето на римляните, хълмовете на Валполичела винаги са били символично място за отглеждане на лозата.
Глинесто-варовиковата почва и микроклиматът, омекотен от бриза на езерото Гарда, допринасят за оптималното развитие на местните сортове Корвина, Рондинела и Молинара.
Плод на древна традиция, дълбоко свързана с тероара, Valpolicella D.O.C. Le Clivie е меко и елегантно пивко вино. Един голям класик на традицията.
| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | валполичела-d-o-c-петручо |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | Корвина, Рондинела и Молинара. |
| Произход: | Валполичела, провинция Верона, Венето, Италия. |
| Климат: | Умерен, защитен от студените ветрове от север от планините и омекотен от бризовете на езерото Гарда. |
| Венификация: | Традиционна ферментация с ципите, при контролирана температура за по-добро извличане на плодовите аромати. |
| Алкохолно съдържание: | 13% |
| Сервира се на температура: | 16-18°C |
| Обем (л): | 0.750 л. |
| Цвят: | Сияйно рубинено червено. |
| Аромат: | Плодов букет с нотки на вишна, горски плодове и мащерка. |
| Вкус: | Сухо и балансирано, с приятна киселинност, умерено и пивко вино. |
| Комбинация с храни: | Отлично с предястия, първи ястия, ризото и зеленчукови супи. Идеално с типични ястия от веронската кухня като паста с боб или ньоки със сирена. Интересно съчетание и с рибни специалитети като филе от риба тон или лаврак. |