Моята количка
Вашата кошница е празна!

Il Prosecco Valdobbiadene Le Clivie произхожда от терасираните хълмове на Комбай и Валдобиадене, територия призната за Световно наследство на ЮНЕСКО.
Тероар, в който лозарството изисква внимателна ръчна работа, в пълно съответствие с устойчивото земеделие, грижа за биоразнообразието и без торове и химическо косене.
| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | валдобиадене-просеко-супериоре-милезимато-брут-d-o-c-g |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | 100% Глера |
| Произход: | Комбай и Валдобиадене, Венето, Италия |
| Климат: | Благоприятният климат се характеризира с меки пролети и есени, с лета, които не са прекалено горещи, благодарение на южното изложение и конфигурацията на хълмовете. |
| Венификация: | Гроздовият сок, получен чрез деликатно пресоване, остава да се избистри чрез естествена седиментация. Ферментацията се контролира термично според традицията, а последващата вторична ферментация се извършва по метода Шармат. |
| Алкохолно съдържание: | 11° |
| Сервира се на температура: | 4-6° |
| Обем (л): | 0,75 л |
| Цвят: | "Сламеножълт цвят с бледи нюанси и фин, продължителен перлаж." |
| Аромат: | Плодов и флорален |
| Вкус: | Сух, минерален, свеж и интензивен. |
| Комбинация с храни: | Идеално като аперитив, прекрасно съчетание с плато от миди и морски дарове. |