Моята количка
Вашата кошница е празна!


В този регион биологичното разнообразие се поддържа чрез съжителството на гори и лозя, както и чрез опазването на исторически сортове. Това е стръмен терен, където лозарството се практикува ръчно, понякога в екстремни условия.
Асоло е ветровит район – бризът, идващ от Алпите и морето, предизвиква температурни амплитуди между деня и нощта, които влияят върху ароматите на гроздето.
Уникалните характеристики на този тероар допринасят за създаването на пенливо вино с освежаваща свежест и силна териториална идентичност.
Asolo Prosecco Brut D.O.C.G. Le Clivie притежава изразен характер – елегантно, интензивно и сухо вино с ниско съдържание на захар.
| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | азоло-просеко-d-o-c-g-супериоре-милезимато-брут |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | 100% Глера |
| Произход: | Азоло, Венето, Италия |
| Климат: | Благоприятният климат се характеризира с меки пролет и есен, а лятото не е прекалено горещо, благодарение на южното изложение и специфичния релеф на хълмовете. |
| Венификация: | Мъстта, получена чрез нежно пресоване, се оставя да се избистри чрез естествена утаяване. Ферментацията протича при температурен контрол, следвайки традицията, а впоследствие вторичната ферментация се осъществява по метода Шармат. |
| Алкохолно съдържание: | 11% |
| Сервира се на температура: | 4-6° |
| Обем (л): | 0,75 л. / 1,5 л. |
| Цвят: | Сламеножълт с фин перлаж. |
| Аромат: | Деликатен, плодов и флорален букет. |
| Вкус: | На вкус е меко, структурирано, с подчертан аромат. |
| Комбинация с храни: | Перфектният аперитив. Съчетава се идеално с предястия на миди и леки ястия. Идеален и за след вечеря. |