Моята количка
Вашата кошница е празна!
Марка: | Le Clivie |
Модел: | amarone-della-valpolicella-d-o-c-g |
ЗА ВИНОТО | |
Сорт: | Селекция от Корвина, Корвиноне, Рондинела и други местни сортове ( 5% ) |
Произход: | Валполичела, провинция Верона, Венето, Италия |
Климат: | Мек, характеризиращ се с добро южно изложение и от защитата на север от планините. |
Венификация: | Гроздето се бере ръчно в началото на октомври, избирайки се само най-добрите гроздове. Тогава те се оставят да изсъхнат в сушилнята от три до четири месеца, през това време те губят около 30% от теглото си. Винификацията се извършва през януари и февруари, с деликатно мачкане на гроздето. Ферментацията продължава около 30 дни в контролирана температура ( 18 - 21 °C ). |
Алкохолно съдържание: | 15% |
Сервира се на температура: | 18 - 20° |
Обем (л): | 0,750 л. |
Цвят: | Гранатово червено с рубинени отблясъци |
Аромат: | Наситен плодов букет, с нотки на череша. |
Комбинация с храни: | Препоръчва се с печен дивеч, задушени меса и средно отлежали сирена. Също така отлично като вино за медитация. |