Моята количка
Вашата кошница е празна!


По хълмистите възвишения на Веронските долини, сред кипариси, аристократични имения и сухи каменни зидове, Amarone della Valpolicella D.O.C.G. Le Clivie е върховно въплъщение на древно и изтънчено винопроизводство.
Изтънчен израз на класическата Валполичела, Amarone della Valpolicella е съвършената симбиоза на местните сортове Корвина, Корвиноне и Рондинела.
Елегантно вино с впечатляваща структура, истински патриарх сред червените вина, Amarone della Valpolicella D.O.C.G. Le Clivie предлага дълбока и завладяваща дегустация.
| Марка: | Le Clivie |
| Модел: | amarone-della-valpolicella-d-o-c-g |
| ЗА ВИНОТО | |
| Сорт: | Селекция от Корвина, Корвиноне, Рондинела и други местни сортове ( 5% ) |
| Произход: | Валполичела, провинция Верона, Венето, Италия |
| Климат: | Мек, характеризиращ се с добро южно изложение и от защитата на север от планините. |
| Венификация: | Гроздето се бере ръчно в началото на октомври, избирайки се само най-добрите гроздове. Тогава те се оставят да изсъхнат в сушилнята от три до четири месеца, през това време те губят около 30% от теглото си. Винификацията се извършва през януари и февруари, с деликатно мачкане на гроздето. Ферментацията продължава около 30 дни в контролирана температура ( 18 - 21 °C ). |
| Алкохолно съдържание: | 15% |
| Сервира се на температура: | 18 - 20° |
| Обем (л): | 0,750 л. - 1,5 л. |
| Цвят: | Гранатово червено с рубинени отблясъци |
| Аромат: | Наситен плодов букет, с нотки на череша. |
| Комбинация с храни: | Препоръчва се с печен дивеч, задушени меса и средно отлежали сирена. Също така отлично като вино за медитация. |